Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


 


 Yhteistyössä

Syksy 2016:

Kausi: vkot 36-48, eli 5.9.-28.11. (13x)

Aika: ma 19:30-21

Paikka: Turun Riennon sali, Uudenmaankatu 16: karttalinkki

Kurssit:

Syksyllä 2016 järjestetään yksi säännöllinen, viikottainen kurssi. Tämän lisäksi syksyn aikana tarjotaan 1-2 tiivarityyppistä viikonloppukurssia. Näistä lisää myöhemmin, mutta toiveita saa esittää!

Maanantaisin Showkurssi, kaikille avoin.

Tällä kurssilla harjoitellaan pehmeiden ja kovien kenkien esityskoreografioita aina alkeistasolta edistyneisiin. Koreografioita tullaan myös esittämään tulevilla keikoilla (esiintymishalukkuudesta kullekin keikalle kysytään kurssin aikana erikseen). Kurssilla keskitytään uusiin koreografioihin. Lisäksi kurssilla tehdään erilaisia tekniikkaharjoituksia ja kehitetään ryhmässä tanssimisen taitoja. Kurssille voi osallistua, vaikka ei pääsisikään esiintymään. Osallistujien toivotaan hallitsevan irlantilaisen tanssin alkeet pehmeillä kengillä (esim. skipit ja sidestepit); ohjaajat vastaavat siitä, että tanssijat saavat harjoitella taitotasoonsa nähden sopivia askelia.

Hinnat:

Jäsenet 55e, ei-jäsenet 75e.

Huom! Pyydämme sitovia ilmoittautumisia 28.8. mennessä. Osallistumisensa voi peruuttaa veloituksetta 28.8. asti. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova, sillä kurssihinnat lasketaan osallistujamäärän mukaan kattamaan kulut. Minimiosallistujamäärä kurssin järjestämiseksi on 10 henkilöä. Jos minimiosallistujamäärä ylittyy selvästi, saattaa olla mahdollista laskea kurssihintaa.

 

Kesä 2016:

Kausi: vkot 23-32, eli 6.6.-11.8.

Aika: ma 18-19:30 ja to 18-20 

Paikka: ma Barkerin sali, to Tuire Sairan sali. Molempien salien sijainti: ALFACENTER (Barker), Raunistulantie 25. Tuiren salin tunnus R, Barker teatterin sali on melkein viereinen ovi, 4. kerros.

Kurssit:

Maanantaisin koko kesä: kaikille avoimet kesäceilit, eli ceilitansseja rennohkolla asenteella. Avoin kaikille perusaskeleet osaaville.

Torstaisin: Showkurssit, vain jäsenille.

Showkurssi 1: 9.6.-14.7. (6x) Kaustistreenit. Kurssilla treenataan Kaustisen näytöksen koreografioita.

Showkurssi 2: 21.7.-11.8. (4x). Kurssilla treenataan ja ylläpidetään eri koreografioita. Ensisijaisesti keskitytään Taiteiden yön 18.8. näytöksen koreografioihin, mutta kurssille voi tulla, vaikka ei esiintymään aikoisikaan.

Hinnat:

Kesäceilit: Jäsenet 40e, ei-jäsenet 50e.

Showkurssi 1: Jäsenet 20e. Vain jäsenille.

Showkurssi 2: Jäsenet 15e. Vain jäsenille.

Pyydämme ilmoittautumisia kesäceiliin 5.6. mennessä, mutta mukaan voi tulla myöhemminkin.

 

Kevät 2016:

Kausi: vkot 2-19, eli 11.1.-13.5. Tunteja ei pidetä pe 25.3. eikä ma 28.3. Kurssikuvaukset ja hinnat alempana.

Aika: Maanantaisin ja perjantaisin klo 18:00-20:00.

Paikka: Tuire Sairan sali, Alfacenter (Barker), Raunistulantie 25 R.

Kurssit:

Maanantaisin:

11.1.-22.2. (7x) Perustekniikkaa 18-19, jatkotekniikkaa 19-20

29.2.-11.4. (6x) Ceilihiontakurssi 18-19

18.4.-13.5. (4x) Alkeiskurssi 18-19

29.2.-13.5. (10x) Vapaavuoro (vain jäsenille) 19-20

Perjantaisin:

15.1.-5.2. (4x) Pikkuirkku lapsille (n. 3-7-v.) klo 18-18:30

15.1.-13.5. (17x) Showkurssi, ensin klo 18:30-20 (4x), sitten loput klo 18-20

Hinnat:

Tekniikat: jäsenet 20e / taso, ei-jäsenet 30e / taso (minimiosallistujamäärä 8)

Ceilihionta: jäsenet 20e, ei-jäsenet 30e (minimi 8)

Alkeiskurssi: 15e (minimi 5)

Vapaavuoro: 15e

Pikkuirkku: 10e (minimi 3)

Show: jäsenet 40e, ei-jäsenet 55e (minimi 8)

Kurssikuvaukset:

TEKNIIKAT

Perustekniikka: Kurssilla hiotaan ja vahvistetaan perustekniikkaa sekä pehmeillä tossuilla, että kovilla kengillä. Esimerkkejä askelista pehmeillä: skip, sidestep, back23 ja keiju. Kovilla: treble, tip down ja hit. Askeleita saatetaan harjoitella lyhyiden askelsarjojen avulla. Kurssista on hyötyä kaikille alkeista edistyneisiin, kuitenkin vähintään puoli vuotta tanssineille.

Jatkotekniikka: Kurssilla opetellaan vaikeampia askeleita sekä pehmeillä tossuilla, että kovilla kengillä. Esimerkkejä askelista pehmeillä: quiver, twists, rocks ja double. Kovilla: rolls, twists, front click ja toestand. Askeleita saatetaan harjoitella lyhyiden askelsarjojen avulla. Sopii noin kolme vuotta tanssineille.

CEILIHIONTA

Tällä kurssilla opetellaan perinteinen 8 hengen ryhmä- eli ceilitanssi ja hiotaan se esityskuntoon. Kurssin tavoite on itse tanssin omaksumisen ohella harjoitella ceilitanssiin olennaisesti liittyviä osa-alueita kuten rytmisesti tarkkaa ja yhtäaikaista jalkojen ja käsien liikettä sekä kuvioiden ja linjojen täsmällisyyttä. Erona esimerkiksi perinteisiin Dragúnin kesäceileihin on tällä kurssilla juuri se, että tanssin kuviot pyritään hiomaan mahdollisimman tarkoiksi ja huomiota kiinnitetään samalla myös tanssitekniikkaan. Kurssi sopii hyvin kaikille irlantilaisen tanssin perusaskeleet (skipit, sidestepit, back-2-3:t) jo hallitseville tanssijoille, jotka haluavat kehittää tanssitekniikkaansa ja perehtyä syvällisemmin ceilitanssien maailmaan. Kurssi kehittää myös ryhmässä tanssimisen taitoja. Koska ceilitanssissa on erityisen tärkeää, että kuvioon ei jää aukkoja, osallistujien olisi hyvä päästä mahdollisimman monelle kurssikerralle. Ota mukaan pehmeät kengät/tossut.

ALKEISKURSSI

Alkeiskurssilla lähdetään aivan alusta, mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei vaadita. Opetellaan ja treenataan perusaskeleita pehmeillä ja kovilla jalkineilla helpoissa askelsarjoissa. Myös hiukan irkkua tanssineet ovat tervetulleita hiomaan taitojaan, mutta kurssi etenee uusien aloittajien tahtiin. Päälle mukavat liikuntaan sopivat asut. Irkkutossuja tai -kenkiä ei tarvitse hankkia heti, tanssia voi esim. sisätossuilla, sukkasillaan, dancesneakerseillä tms. sisäliikuntajalkineilla. Vesipullo mukaan!

VAPAAVUORO

Vapaavuorolla ei ole ohjausta, vaan jokainen treenaa itsenäisesti.

PIKKUIRKKU

Maasta se pienikin ponnistaa! Tälle kurssille ovat tervetulleita noin 3–7-vuotiaat lapset (mukaan saa toki halutessaan ottaa myös oman turvallisen aikuisen). Kurssi koostuu neljästä puolen tunnin kerrasta, joilla liikutaan iloisen irkkumusiikin tahtiin sadunomaisissa tunnelmissa. Kurssilla juoksennellaan, hypitään ja pompitaan, joten mukaan kannattaa varata vesipullo. Valitse vaatteet, joissa on helppo liikkua - jalkoihin voi laittaa vaikka sisätossut tai olla sukkasillaan. Kurssilla opetellaan joitakin irlantilaisen tanssin perusaskelia, mutta pääpaino on tanssin ilossa sekä erilaisten rytmien tahtiin liikkumisen opettelussa. Mikäli kurssilaisilla on tarpeeksi kiinnostusta, kurssille on mahdollista järjestää jatkoa myöhemmin.

SHOWKURSSI

Tällä kurssilla harjoitellaan pehmeiden ja kovien kenkien esityskoreografioita aina alkeistasolta edistyneisiin. Koreografioita tullaan myös esittämään kevään ja kesän keikoilla (esiintymishalukkuudesta kullekin keikalle kysytään kurssin aikana erikseen). Kurssilla tullaan harjoittelemaan alusta alkaen uusia tansseja, mutta esityksiä varten kerrataan myös joitakin vanhempia koreografioita. Kurssille voi osallistua, vaikka ei pääsisikään esiintymään. Osallistujien toivotaan hallitsevan irlantilaisen tanssin alkeet pehmeillä kengillä (esim. skipit ja sidestepit); ohjaaja vastaa siitä, että tanssijat saavat harjoitella taitotasoonsa nähden sopivia askelia. Huom! Kurssin neljä ensimmäistä kertaa ovat 1,5 tunnin pituisia, seuraavat kerrat ovat 2 tunnin pituisia. Tuntia ei järjestetä 25.3.

Syksy 2015:

Kausi 31.8.-13.12.2015. Kurssikuvaukset ja hinnat alempana.

Aika:

Maanantaisin klo 18:00-20:00.

Perjantaisin klo 18:00-19:30.

Paikka: Tuire Sairan sali, Alfacenter (Barker), Raunistulantie 25 R.

Maanantait:

31.8.-12.10.

klo 18:00-20:00 (7x) Showkurssi Nordic Feisiin osallistuville, vain jäsenille. Hinta 20e.

HUOM! Ilmoittaudu viimeistään 16.8. mennessä!

Showkurssilla treenataan koreografia Nordic Feisiin, joten kurssi on tarkoitettu kisoihin haluaville. Ei minimiosallistujamäärää, mutta kisoihin lähtevien luonnollisesti oletetaan osallistuvan kurssille. Kurssille voi tulla myös varamiesstatuksella, mutta on oltava valmis osallistumaan kisoihin, jos joku esim. loukkaantuu.

Huom! Ma 19.10. EI ole tuntia. Ma 26.10. alustavasti luento, lisätietoja myöhemmin.

2.11.-7.12.

klo 18:00-19:00 (6x) Kehonhuolto. Hinta jäsenet 15e, ei-jäsenet 25e. Minimiosallistujamäärä 8. Ilmoittaudu 30.9. mennessä.

klo 19:00-20:00 (6x) Esitystreenit. Hinta jäsenet 15e, ei-jäsenet 25e. Minimiosallistujamäärä 8. Ilmoittaudu 30.9. mennessä.

Perjantait:

4.9.-11.12. klo 18:00-19:30 (14x) Perustekniikkaa, kaikille avoin. Hinta jäsenet 40e, ei-jäsenet 50e. Minimiosallistujamäärä 12. Ilmoittaudu 23.8. mennessä.

Huom! Pe 16.10. EI ole tuntia.

Kurssikuvaukset:

SHOWKURSSI

Tällä kurssilla harjoitellaan 1(-2) koreografia(a) Nordic Feisiä varten. Koreografiaksi valitaan joku vanha koreografia Dragúnin viime vuosien ohjelmistosta. HUOM! Kaikkien kisoihin mukaan aikovien toivotaan sitoutuvan treeneihin! Voit myös osallistua kurssille varamiehenä, mutta myös varamiesten on oltava valmiita esiintymään tarpeen tullessa. Tavoitteena on saada koreografia(t) esityskuntoon. Kurssille voi osallistua, jos hallitsee irlantilaisen tanssin alkeet (esim. skipit ja sidestepit). Kuhunkin esityskoreografiaan valitaan tanssijat taitotason yms. perusteella. Vain jäsenille ja kisoihin haluaville.

KEHONHUOLTO

Tällä kurssilla tehdään irlantilaisen tanssin harrastamista tukevia harjoitteita, sisältäen esimerkiksi venyttelyä, lihaskuntoa sekä tutustumista muiden tanssilajien liikekieleen. Tavoitteena on tutustua paremmin omaan kehoon ja irlantilaisen tanssin kannalta tärkeisiin lihaksiin, jotta ymmärretään mistä irlantilaisen tanssin tanssiasennossa oikeastaan on kysymys. Kurssi sopii kaikille, eikä vaadi minkäänlaisia ennakkotaitoja. Mukaan mukavat treenivaatteet ja jumppatossut/ sisäliikuntakengät/ sukat/ (ei irkkutossuja/kenkiä). Oman jumppamaton voi tuoda mukanaan, mutta Tuire Sairan tanssistudiolta löytyy myös lainamattoja.

ESITYSTREENIT

Kurssilla treenataan esitysnumeroita Tanssivaan joulukalenteriin sekä tulevia kevään keikkoja varten. Kurssille voi osallistua, vaikka ei lähtisi keikoille esiintymään.

PERUSTEKNIIKKA

Kurssilla hiotaan ja vahvistetaan perustekniikkaa mm. askelsarjojen avulla (skip, sidestep, keiju, back23...). Kurssilla saatetaan harjoitella tason mukaan myös muita liikkeitä (double, twists, rocks). Sopii kaikille!

 

Kesä 2015:

Kausi 1.6.-16.8.2015. Kurssikuvaukset ja hinnat alempana.

Aika:

Maanantaisin klo 18:00-20 (vkot 23-28) ja klo 18-19 (vkot 29-33).

Torstaisin klo 18:30-20 (vkot 23-33).

Paikka: Mona Koivusen sali, Brahenkatu 17.

Maanantait:

1.6.-12.7. klo 18:00-20:00 (6x) Showkurssi esiintyjille, vain jäsenille. Hinta 20e.

Huom! Ma 6.7. EI ole tuntia, vaan tunti pidetään to 9.7. klo 18:30-20 (Kaustisen kenraali).

Showkurssilla keskitytään erityisesti Kaustisen koreografioihin. Ei minimiosallistujamäärää, mutta keikalle lähtevien luonnollisesti toivotaan osallistuvan showkurssille. Kurssille voi tulla vaikkei lähtisi esiintymään.

13.7.-16.8. klo 18:00-20:00 (5x) Kisaceilitreenit. Hinta 10e 1h, 20e 2h.

Torstait:

1.6.-16.8. klo 18:30-20 (10x) Kesäceilit, kaikille avoin. Hinta: jäsenet 35e, ei-jäsenet 45e (Satunnaisesti paikkakunnalla vierailevat voivat tulla mukaan kertamaksuhinnalla 4e. Tuokaa mukananne tasaraha käteisellä, kiitos.).

Huom! to 18.6. tunti pidetään ke 17.6. ja to 2.7. tunti pidetään ti 30.6., to 9.7. EI ole ceilituntia (Kaustisen kenraali).

Kurssikuvaukset:

SHOWKURSSI

Tällä kurssilla harjoitellaan esityskoreografioita kesän keikkoja varten. Kurssin sisältö koostuu lähinnä Dragúnin viime vuosien ohjelmistosta. HUOM! Kaikkien kesän esityksiin mukaan aikovien toivotaan osallistuvan tälle kurssille. Voit myös osallistua kurssille, vaikka et tulisikaan esiintymään. Kurssilla käydään läpi ja harjoitellaan useita pehmeiden ja kovien kenkien koreografioita osallistujien taitotason ja lukumäärän mukaan. Tavoitteena on, että kurssilla saadaan hiottua ohjelmisto esityskuntoon. Kurssille voi osallistua, jos hallitsee irlantilaisen tanssin alkeet (esim. skipit ja sidestepit). Ohjaaja valitsee kunkin esityskoreografian tanssijat taitotason yms. perusteella, mutta kaikki pääsevät varmasti tanssimaan. Vain jäsenille.

KISACEILITREENIVUORO

Vuorolla treenataan ceilejä syksyn kisoja varten. Mukaan voi tulla, vaikka ei kisajoukkueissa olisikaan.

KESÄCEILIT

Tällä tunnilla tanssitaan ceilejä melko rennolla asenteella, mutta tosissaan. Kaikki irkun perusaskeleet (skip, side, back23) osaavat ovat tervetulleita!

 

Kevät 2015:

Kausi 12.1.-15.5.2015. Tunteja ei ole pe 3.4., ma 6.4., pe 1.5.

Aika: Maanantaisin klo 17:30-20, perjantaisin klo 18-20.

Paikka: Tuire Sairan sali, Alfacenter (Barker), Raunistulantie 25 R. Kauppatorilta bussit 14 ja 15.

 

Keväällä järjestetään toimintaa seuraavasti, tarkemmat kurssikuvaukset alempana:

Maanantait:

Tammikuu

Syksyn perjantaiset showtunnit jatkuvat vielä tammikuun ajan (3x) maanantaisin.

Perusshow 17:30-18:30, jatkoshow 18:30-20.

Kurssille ei oteta uusia osallistujia, kurssille ei ole lisämaksua.

Helmi-maaliskuu

17:30-18:30 (9x) Vapaavuoro, vain jäsenille. Hinta 20e.

18:30-20 (15x) Showkurssi esiintyjille, vain jäsenille. Hinta 35e.

Huhti-toukokuu

17:30-20 (15x) Showkurssi esiintyjille jatkuu tunnin pidempänä.

Huom! Showkurssilla keskitytään erityisesti kevään ja kesän keikkojen ja Kaustisen koreografioihin. Ei minimiosallistujamäärää, mutta keikoille lähtevien luonnollisesti toivotaan osallistuvan showkurssille.

Perjantait:

klo 18-19

Koko kevät (16x) Alkeisjatko. Hinnat jäsenille 30e, ei-jäsenille 40e, minimiosallistujamäärä 7.

klo 19-20:

Tammi-helmikuu Ceilihiontakurssi (7x). Hinnat jäsenille 15e, ei-jäsenille 25e, minimi 10 hlöä.

Maaliskuu Trikkikurssi (4x). Hinnat jäsenille 10e, ei-jäsenille 20e, minimi 7 hlöä.

Huhti-toukokuu Kehonhuolto (5x). Hinnat jäsenille 13e, ei-jäsenille 23e, minimi 7 hlöä.

 

Kurssikuvaukset:

SHOWKURSSI PERUSTASO (ma 17.30-18.30 tammikuu)

SHOWKURSSI EDISTYNEET (ma 18.30-20 tammikuu)

Kurssit jatkuvat syksyltä samalla kurssimaksulla vielä tammikuun ajan. Uusia tanssijoita ei tässä vaiheessa oteta kurssille (mutta kts. Showkurssi esiintyjille). Huom! Kurssit siirtyvät perjantailta maanantaille.

VAPAAVUORO (ma 17.30-18.30 helmi-maaliskuu)

Vapaavuorolla ei ole ohjausta, vaan jokainen treenaa itsenäisesti.

SHOWKURSSI ESIINTYJILLE (ma 18.30-20 helmi-maaliskuu / 17.30-20 huhti-toukokuu)

Tällä kurssilla harjoitellaan esityskoreografioita kevään ja kesän keikkoja varten. Kurssin sisältö koostuu lähinnä Dragúnin viime vuosien ohjelmistosta. HUOM! Kaikkien kesän esityksiin mukaan aikovien toivotaan osallistuvan tälle kurssille. Voit myös osallistua kurssille, vaikka et tulisikaan esiintymään. Kurssilla käydään läpi ja harjoitellaan useita pehmeiden ja kovien kenkien koreografioita osallistujien taitotason ja lukumäärän mukaan. Tavoitteena on, että kurssilla saadaan hiottua ohjelmisto esityskuntoon. Kurssille voi osallistua, jos hallitsee irlantilaisen tanssin alkeet (esim. skipit ja sidestepit). Ohjaaja valitsee kunkin esityskoreografian tanssijat taitotason yms. perusteella, mutta kaikki pääsevät varmasti tanssimaan.

ALKEISJATKO (pe 18-19, koko kevät)

Kurssi on jatkoa syksyn alkeiskurssille, mutta mukaan voi tulla myös uudet, perusaskeleet osaavat (skip, keiju, sidestep) tanssijat. Keväällä kerrataan syksyn asioita, tutustutaan jigeihin ja hornpipeen, sekä opetellaan traditional set dance St. Patrick's Day.

CEILIÄ TOSITARKOITUKSELLA (pe 19-20, tammi-helmikuu)

Tällä kurssilla opetellaan perinteinen 8 hengen ryhmä- eli ceilitanssi ja hiotaan se esityskuntoon. Kurssin tavoite on itse tanssin omaksumisen ohella harjoitella ceilitanssiin olennaisesti liittyviä osa-alueita kuten rytmisesti tarkkaa ja yhtäaikaista jalkojen ja käsien liikettä sekä kuvioiden ja linjojen täsmällisyyttä. Erona esimerkiksi perinteisiin Dragúnin kesäceileihin on tällä kurssilla juuri se, että tanssin kuviot pyritään hiomaan mahdollisimman tarkoiksi ja huomiota kiinnitetään samalla myös tanssitekniikkaan. Kurssi sopii hyvin kaikille irlantilaisen tanssin perusaskeleet (skipit, sidestepit, back-2-3:t) jo hallitseville tanssijoille, jotka haluavat kehittää tanssitekniikkaansa ja perehtyä syvällisemmin ceilitanssien maailmaan. Kurssi kehittää myös ryhmässä tanssimisen taitoja. Koska ceilitanssissa on erityisen tärkeää, että kuvioon ei jää aukkoja, osallistujien olisi hyvä päästä mahdollisimman monelle kurssikerralle. Ota mukaan pehmeät kengät/tossut.

TRIKIT TUTUKSI (pe 19-20 maaliskuu)

Tällä kurssilla ei tehdä kokonaisia askelsarjoja, vaan keskitytään opettelemaan ja harjoittelemaan erilaisia irlantilaiselle tanssille tyypillisiä hyppyjä, klikkejä ja muita temppuja. Kurssilla tehdään sekä pehmeiden että kovien kenkien trikkejä. Kurssille tulevan olisi hyvä osata pehmeillä tossuilla vähintään skipit ja sidestepit sekä kovilla kengillä treblet. Teemme kurssilla eri tasoisia trikkejä alkeistasosta edistyneisiin.

KEHONHUOLTOA IRKKUTANSSIJOILLE (pe 19-20, huhti-toukokuu)

Tällä kurssilla tehdään irlantilaisen tanssin harrastamista tukevia harjoitteita, sisältäen esimerkiksi venyttelyä, lihaskuntoa sekä tutustumista muiden tanssilajien liikekieleen. Tavoitteena on tutustua paremmin omaan kehoon ja irlantilaisen tanssin kannalta tärkeisiin lihaksiin, jotta ymmärretään mistä irlantilaisen tanssin tanssiasennossa oikeastaan on kysymys. Kurssi sopii kaikille, eikä vaadi minkäänlaisia ennakkotaitoja. Mukaan mukavat treenivaatteet ja jumppatossut/ sisäliikuntakengät/ sukat/ (ei irkkutossuja/kenkiä).

 

Syksy 2014:

Ma 1.9.-8.12. klo 18-19 Alkeiskurssi, avoin kaikille, 25e. Tuire Sairan sali, Alfacenter (Barker), Raunistulantie 25 R. Kauppatorilta bussit 14 ja 15.

Ma 1.9.-8.12. klo 19-20 Vapaavuoro, vain jäsenille, 15e. Tuire Sairan sali.

Pe 5.9.-12.12. klo 18-19 Show, perustaso. Jäsenet 25e, ei-jäsenet 35e. Tuire Sairan sali. Minimiosallistujamäärä n. 10 hlöä, jotta kurssi järjestetään.

Pe 5.9.-12.12. klo 19-20 Show, edistyneet. Jäsenet 25e, ei-jäsenet 35e. Tuire Sairan sali. Minimiosallistujamäärä n. 10 hlöä, jotta kurssi järjestetään.

Kurssikuvaukset

Alkeiskurssilla lähdetään aivan alusta, mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei vaadita. Opetellaan ja treenataan perusaskeleita pehmeillä ja kovilla jalkineilla helpoissa askelsarjoissa. Myös hiukan irkkua tanssineet ovat tervetulleita hiomaan taitojaan, mutta kurssi etenee uusien aloittajien tahtiin. Päälle mukavat liikuntaan sopivat asut. Irkkutossuja tai -kenkiä ei tarvitse hankkia heti, tanssia voi esim. sisätossuilla, sukkasillaan, dancesneakerseillä tms. sisäliikuntajalkineilla. Vesipullo mukaan!

Vapaavuorolla ei ole ohjausta, vaan jokainen treenaa omatoimisesti.

Show perustaso

Kurssilla opetellaan uusia koreografioita sekä pehmeillä että kovilla kengillä. Kurssi soveltuu kaikille irlantilaisen tanssin alkeet osaaville. Etenemme rauhalliseen tahtiin ja keskitymme askelsarjojen opettelun ohella tekniikan hiomiseen. Ota tunnille mukaan pehmeät ja kovat kengät (tai muut treenaamiseen sopivat tossut/sisäliikuntakengät).

Show edistyneet

Kurssilla opetellaan uusia koreografioita sekä pehmeillä että kovilla kengillä. Kurssi soveltuu niille, jotka osaavat irlantilaisen tanssin perusaskelten lisäksi jo vaikeampiakin askelia (esim. pehmeillä erilaisia hyppyjä, kovilla klikkejä). Etenemme kurssilla reippaasti ja keskitymme askelsarjojen harjoittelussa erityisesti rytmiseen ja tekniseen tarkkuuteen. Ota tunnille mukaan pehmeät ja kovat kengät.

 

Kesä 2014

Ceilikurssi maanantaisin 2.6.-11.8. klo 17:30-19 (11 kertaa), Mona Koivusen Jazztanssikoulu (linja-autoaseman vieressä, Brahenkatu 17 B, Turku).

Esitystreenit torstaisin 5.6.-10.7. klo 17:30-19:30 (6 kertaa) Tuire Sairan salilla. Vain jäsenille.

Perustekniikkaa torstaisin 17.7.-14.8. klo 17:30-18:30 (5 kertaa) Tuire Sairan salilla.

Vapaavuoro torstaisin 17.7.-14.8. klo 18:30-19:30 (5 kertaa) Tuire Sairan salilla. Vain jäsenille.

Tarkemmat kurssisisällöt ja hinnat.

Ceilikurssilla tanssitaan ceilejä rennolla otteella. Kaikki irkun perusaskeleet (skip, side, back23) osaavat tervetulleita!

Esitystreenikurssilla treenataan Suvisalon ja Kaustisen keikkoja varten. Kurssi on vain jäsenille.

Vapaavuoroilla omatoimista harjoittelua, ei ohjausta.

Hinnat:

Kesäceilit jäsenille 30e, toukokuun alkeiskurssin käyneille 35e, muille ei-jäsenille 40e. (Satunnaisesti paikkakunnalla vierailevat voivat tulla mukaan kertamaksuhinnalla 4e. Tuokaa mukananne tasaraha käteisellä, kiitos.)

Alkukesän esitystreenit vain jäsenille, 15e.

Perustekniikka jäsenille 20e, ei-jäsenille 30e.

Vapaavuoro vain jäsenille, 15e.

 

Kevät 2014

Toukokuu 2014

Pe 2.5. klo 18-20 Dragún tarjoaa jäsenilleen ilmaisen vapaavuoron. Ohjausta tunneilla siis ei ole, vaan jokainen voi treenata omia askeleitaan.

Alkeiskurssi maanantaisin 5.-26.5. klo 18-20 (4 krt). Hinta jäsenille 24e, ei-jäsenille 30e. Paikka Tuire Sairan Tanssistudio, Raunistulantie 25R. Etukäteisilmoittautuminen suotavaa, dragun@dragun.fi

Päälle mukavat liikuntaan sopivat asut ja vesipullo mukaan. Tanssia voi sisätossuilla, sukkasillaan, dancesneakereilla tms. Tiloissa ei ole suihkuja.

Perjantaisin 9.-23.5. klo 18-20 esitystreenejä (3 krt). Jäsenille ilmainen, Tuirella (treenataan pääasiassa Suvisaloa ja Kaustista varten)

Huhtikuu 2014

Ma 7.4. klo 18-19 trad. set St. Patrick's Day. (Tuire Saira, Alfacenter, Raunistulantie 25R. Bussit 14 ja 15 Kauppatorilta.)

Ma 7.4. klo 19-20 muita esityssettejä. (Tuire Saira)

Pe 11.4. klo 18-19 perustekniikkaa. (Tuire Saira)

Ma 14.4. klo 18-19 trad. set St. Patrick's Day. (Tuire Saira)

Ma 14.4. klo 19-20 muita esityssettejä. (Tuire Saira)

Pe 25.4. klo 18-19 perustekniikkaa. (Tuire Saira)

Pe 25.4. klo 19-20 kaikkia esityssettejä. (Tuire Saira)

Ma 28.4. klo 18-20 Tanssinpäivän -näytöksen kenraalit. (Tuire Saira)

(Pääsiäisenä pe 18.4. ja ma 21.4. ei toimintaa).

Tammi-maaliskuu

Maanantaisin 13.1.-31.3. klo 18-19 alkeiskurssi (+ trad. set St. Patrick's Day), 12x1h. (Tuire Saira, Alfacenter, Raunistulantie 25R. Bussit 14 ja 15 Kauppatorilta.)

Maanantaisin 13.1.-31.3. klo 19-20 musiikinteoriaa irkkutanssijoille 4x1h, settejä edistyneille 8x1h. (Tuire Saira)

Perjantaisin 17.1.-4.4. klo 18-19 perustekniikkaa, 12x1h. (Tuire Saira)

Perjantaisin 17.1.-4.4. klo 19-20 jatkotekniikkaa, 12x1h. (Tuire Saira)

Tarkemmat kurssisisällöt ja hinnat alla.

Loppukeväälle ja kesälle on tulossa keikkoja, joita varten järjestetään treenejä huhti- ja toukokuussa. Näistä ilmoitetaan myöhemmin.

HUOM! Tarkemmat ilmoittautumis- ja maksuohjeet tulevat myöhemmin. Seuraa näitä sivuja ja sähköpostiasi.

Kurssisisällöt ja hinnat:

Maanantaisin 13.1.-31.3. klo 18-19 alkeiskurssi + trad. set St. Patrick's Day

Mukaan voi tulla täysin uudet lajista kiinnostuneet sekä irkkua jo hiukan tanssineet kertaamaan ja vahvistamaan perusteiden hallintaa. Päälle mukavat liikuntaan soveltuvat asut. Tanssia voi esim. sukkasillaan, sisäjumppatossuilla tai dancesneakereillä. Irkkutossuja ei ole pakko hankkia heti. Vesipullo mukaan! Tuire Sairan salilla ei ole suihkuja. Ensimmäiselle kerralle voi tulla tutustumaan lajiin maksutta, seuraavalle kerralle on kurssi oltava maksettuna ja tunnille tuotava näytille kuitti maksetusta kurssista.

13.1.-3.2. tanssitaan vain pehmeillä tossuilla.

10.2.-3.3. tutustutaan myös kovien kenkien tekniikkaan.

10.3.-31.3. opetellaan traditional set dance St. Patrick's Day.

Hinnat:

Koko alkeiskurssi: 30e. Vain St. Patrick's Day: 10e.

 

Maanantaisin 13.1.-31.3. klo 19-20 musiikinteoriaa irkkutanssijoille, settejä edistyneille

13.1.-3.2. Musiikin teoriaa irkkutanssijoille (4 x 60 min)

Käymme kurssilla läpi irlantilaisen musiikin perusteita tanssijan näkökulmasta. Kurssilla opetellaan kuulemaan rytmejä ja tunnistamaan eri tahtilajeja; tutuksi tulevat single jig, double jig, slip jig, reel, heavy jig ja hornpipe. Kurssi sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoittelua, joten ota myös tanssitossut/-kengät, treenivaatteet ja vesipullo mukaan! Kurssi sopii kaikille vasta-alkajista edistyneisiin, eikä edellytä aiempaa musiikin teorian tuntemusta.

10.2.-3.3. edistyneille traditional set dance Garden of Daisies.

10.3.-31.3. edistyneille traditional set dance King of the Fairies.

Hinnat:

Musiikinteoriaa: 10e.

Garden of Daisies: 10e jäsenille, 20e ei-jäsenille.

King of the Fairies: 10e jäsenille, 20e ei-jäsenille.

 

Perjantaisin 17.1.-4.4. klo 18-19 perustekniikkaa

Hiotaan ja vahvistetaan perustekniikkaa mm. askelsarjojen avulla (Skip, sidestep, keiju, back23...). Sopii kaikille.

Hinnat:

Jäsenet 20e. Ei-jäsenet 30e.

 

Perjantaisin 17.1.-4.4. klo 19-20 jatkotekniikkaa

Opetellaan vaikeampia askeleita (Bicycle, hit, bird...). Noin kolme vuotta tanssineille.

Hinnat:

Jäsenet 20e. Ei-jäsenet 30e.

 

Tanssiva joulukalenteri 4.12.2013

 

Vihreä saari - matka irlantilaisen tanssin maailmaan la 23.11.

Kesäkurssit 2013

Alkeiskurssi (3 kertaa)

Aika: tiistaisin 7.5.-21.5. klo 19:00-20:30

Paikka: Sport Sirkka (Uudenmaankadun ja Sirkkalankadun kulma, Turku)

Kurssimaksu: 15e

Ilmoittautumiset osoitteeseen dragundancers@gmail.com 28.4. mennessä! Tämän jälkeen voi tiedustella vapaita paikkoja.

Minimiosallistujamäärä kurssin järjestämiselle on 5 hlöä.

HUOM! Jokainen tanssija vastaa itse harjoituksissa mahdollisesti sattuvista vahingoista ja tapaturmista! Kurssimaksuun ei sisälly vakuutusta!

Kurssilla opetellaan irlantilaisen tanssin perusaskeleet (skipit, keijut, sidet, back-2-3). Mitään ennakkokokemusta irlantilaisesta tanssista ei tarvitse olla, aloitamme aivan alusta. Kaikki kiinnostuneet rohkeasti mukaan tutustumaan irlantilaiseen tanssiin! Tervetuloa!

Ceilikurssi (12 kertaa)

Aika: tiistaisin 28.5.-13.8. klo 19:00-20:30

Paikka: 28.5.-11.6. Sport Sirkka (Uudenmaankadun ja Sirkkalankadun kulma, Turku), 18.6.-13.8. Mona Koivusen Jazztanssikoulu (Brahenkatu 17 B, Turku)

Kurssimaksu: Dragún Irish Dancers ry:n jäsenet 25e, alkeiskurssin käyneet 30e, muut 40e.

Ilmoittautumiset osoitteeseen dragundancers@gmail.com.

Minimiosallistujamäärä kurssin järjestämiselle on 10 hlöä.

HUOM! Jokainen tanssija vastaa itse harjoituksissa mahdollisesti sattuvista vahingoista ja tapaturmista! Kurssimaksuun ei sisälly vakuutusta!

Kurssilla opetellaan uusia sekä tanssitaan jo tuttuja ceilejä. Kurssille voi osallistua, jos irlantilaisen tanssin perusaskeleet (skipit, keijut ja sidet) ovat hallussa – ceilien tanssimisesta ei kuitenkaan tarvitse olla kokemusta.

Show-kurssi (torstaisin)

Aika, paikka ja hinta varmistuvat myöhemmin.

Minimiosallistujamäärä kurssin järjestämiselle on 10 hlöä.

Vapaavuoro (torstaisin) (vain jäsenille!)

Aika, paikka ja hinta varmistuvat myöhemmin.

Minimiosallistujamäärä vuoron järjestämiselle on 10 hlöä.

 

Tanssinpäivän näytös Raisiossa ma 29.4.

 

Tanssia ja musiikkia Brittein saarilta!

Dragún on mukana Turun suomenkielisen työväenopiston Englannin teemavuoden tapahtumassa ”Tanssia ja musiikkia Brittein saarilta!” pe 15.3. Opistotalon Usko Puustinen –salissa.

"Tanssillinen ja musiikillinen matka Englannista Irlantiin St Patrickiä juhlistamaan tanssiryhmän Dragún Irish Dancers ry:n ja Keltit Kaverit -duon seurassa."

Lisää tietoa työväenopiston sivuilta 

St. Patrick´s Day:n juhlintaa 15., 16. ja 17.3.

Perjantaina 15.3., lauantaina 16.3. sekä sunnuntaina 17.3. The Castlessa on livemusaa (The Shysters, Sun sekä Ants in the Pants). Innokkaat tanssijat pääsevät varmasti myös tanssahtamaan musiikin tahtiin. Tule ja tuo kaverisikin!

St Patrick weekend 

Dragún Tanssivassa joulukalenterissa ti 11.12.2012

Dragún on mukana Tanssivan joulukalenterin luukussa 11. Tule katsomaan Dragúnia ja muita joulukalenterin luukussa tanssivia ryhmiä Hansatorille ti 11.12. klo 17 alkaen.

Tanssiva joulukalenteri

 

Näe Dragún Hansatorilla - St Patrick's Day 17.3.2012

Dragún Irish Dancersin tanssijat vierailevat lasten musiikkijuhlien avajaistapahtumassa Hansatorilla lauantaina 17.3.2012. Päivä sopii hyvin irlantilaisen tanssin esittelylle, sillä silloin on myös St Patrick's Day, jolloin irlantilainen kulttuuri näkyy ja kuuluu ympäri maailmaa! Dragún esiintyy noin 12.30 ja 13.30 - tervetuloa!

Kesäkurssit 2011

Information in English follows after the Finnish course descriptions.

Hei kaikki innokkaat irkkutanssijat!

Dragún Irish Dancers ry järjestää myös tänä kesänä kursseja, joiden avulla pystyt lieventämään pahimpia irkusta aiheutuvia vieroitusoireita. Tarjolla on niin ceilikurssi kuin set dance -kurssikin: lue tarkemmat kuvaukset alta.

Ceilikurssi

Aika: maanantaisin klo 18-19:30, ajalla 6.6.-22.8.

Paikka: Sport Henrikin yläsali (Henrikinkatu 4, Turku)

Kurssimaksu: Dragún Irish Dancers ry:n jäseniltä 10 €, muilta 20 €

Ilmoittautumiset osoitteeseen dragundancers@gmail.com 13.5. mennessä! Tämän jälkeen voi tiedustella vapaita paikkoja.

HUOM! Jokainen tanssija vastaa itse harjoituksissa mahdollisesti sattuvista vahingoista ja tapaturmista! Kurssimaksuun ei sisälly vakuutusta!

Kurssilla opetellaan uusia sekä tanssitaan jo tuttuja ceilejä. Kurssille voi osallistua, jos irlantilaisen tanssin perusaskeleet (skipit, keijut ja sidet) ovat hallussa – ceilien tanssimisesta ei kuitenkaan tarvitse olla kokemusta.

Set dance -tiiviskurssi

Aika: keskiviikkoisin klo 17.00-18.30 ajalla 18.5.-22.6. (yhteensä 6 kertaa)

Paikka: Sport Henrikin yläsali (Henrikinkatu 4, Turku)

Taso: beginners/primary

Kurssimaksu: Dragún Irish Dancers ry:n jäseniltä 25 €, muilta 40 €

Ilmoittautumiset osoitteeseen dragundancers@gmail.com 13.5. mennessä! Tämän jälkeen voi tiedustella vapaita paikkoja.

HUOM! Jokainen tanssija vastaa itse harjoituksissa mahdollisesti sattuvista vahingoista ja tapaturmista! Kurssimaksuun ei sisälly vakuutusta!

Set dancet ovat kovilla kengillä tanssittavia irlantilaisia soolotansseja, jotka kuuluvat erottamattomasti yhteen tiettyjen musiikkikappaleiden kanssa. Set dancet ovat myös olennainen osa irlantilaisen tanssin kilpailuja kaikilla eri tasoilla. Tällä kurssilla opetellaan askeleet yhteen perinteiseen set danceen (vaihtoehtoisesti joko St Patrick's Day, Blackbird tai Garden of Daisies riippuen kunkin osallistujan aiemmasta tanssitaustasta). Lisäksi kurssilla hiotaan kovien kenkien tanssitekniikkaa. Kurssi on tarkoitettu juuri sinulle, jos hallitset perusaskelet kovilla kengillä (esim. treblet/shufflet) olet valmis hiomaan tekniikkaa.

Kerrothan ilmoittautuessasi, oletko aiemmin tanssinut set danceja (jos, niin mitä).

Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 5, joten muista ilmoittautua mahdollisimman pian!

Kurssimaksut:

Kurssimaksu tulee suorittaa ennen kurssin alkua Dragún Iirish Dancers ry:n tilille. Jos osallistut molemmille kursseille, voit suorittaa koko maksun kerralla.

Tilinumero: Nordea 147430-112960

Saaja: Dragun Irish Dancers ry.

Viite: 1300

Maksukuitti suoritetusta kurssimaksusta tulee näyttää ensimmäisellä kurssikerralla kurssin vetäjälle. Muistathan käyttää viitenumeroa!

Dragún Irish Dancers ry:n jäsenyyttä viimeistään 13.5. mennessä hakeneet henkilöt pääsevät kursseille jäsenhintaan. Katso tarkemmat tiedot jäseneksi liittymisestä osoitteesta: http://dragun.n-apila.org/.

Dragún Irish Dancers ry toivottaa kaikki uudet ja vanhat tervetulleiksi tanssimaan!

In English:

Below you can find information on Dragún Irish Dancers ry summer courses, intended to help you in filling your dancing quota during the sunny months.

Irish Dancing: Ceili

Monday 6 pm – 7:30 pm, from June 6 to August 22

Sport Henrik (Henrikinkatu 4, Turku)

Course fee: For the members of Dragún Irish Dancers ry. 10 €, for others 20 €

Sign up to dragundancers@gmail.com by 13 May! After that, you can inquire for places still available.

NB! The course fee does not include insurance. Please make sure your personal leisure time insurance is valid.

During the course, we will learn new ceili dances and dance through ceilis already familiar. Participants are expected to know basic Irish dancing steps, such as skips/promenades, overs/leaps and sidesteps. However, previous ceili dancing experience is not a prerequisite.

Traditional set dance course (intensive)

Wednesday 5 pm - 6:30 pm, May 18 to June 22 (6 classes)

Sport Henrik (Henrikinkatu 4)

Level: Beginners/Primary

Course fee: For the members of Dragún Irish Dancers ry. 25 €, for others 40 €

Sign up by 13 May: dragundancers@gmail.com

NB! The course fee does not include insurance. Please make sure your personal leisure time insurance is valid.

Set dances are Irish hard shoe solo dances that go together with certain tunes. Set dances are also an integral part of Irish dancing competitions on all levels. On this course, you'll learn the steps for one traditional set dance (either St Patrick's Day, Blackbird or Garden of Daisies, depending on your background). We shall also work on hard shoe technique. This course is for you if

    you're familiar with the basic hard shoe steps (e.g. trebles)
    you want to work on your hard shoe technique.

When signing up, please state whether you have any earlier experience on set dances; if you already know some set dances, please list them.

The course will be organized if there are at least 5 people participating, so please remember to sign up on time!

Course fees:

The course fee must be paid before the course starts. If you wish to participate in both courses, you can pay the whole sum at once.

Account number: Nordea 147430-112960

Name of recipient: Dragún Irish Dancers ry.

Reference number: 1300

Print a receipt of the payment and take it with you to the first class. Please, remember to use the reference number!

Persons who will apply to join Dragún Irish Dancers ry. no later than May 13 will be eligible for member pricing. For more information, contact us at: dragundancers@gmail.com

Welcome!


*** 

Dragún Irish Dancers vierailulla Ihalan koulussa 17.3.2011