Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yhdistys

Dragún Irish Dancers ry on Turussa toimiva irlantilaisen tanssin yhdistys, joka koostuu innokkaista irlantilaisen tanssin harrastajista. Ryhmän jäseniä yhdistää rakkaus tanssilajiin, joka on noussut suuren yleisön tietoisuuteen etenkin Riverdance-show’n myötä. Mukaansa tempaava musiikki, kovien kenkien rytmit sekä pehmeiden tossujen kepeä lennokkuus tekevät irlantilaisesta tanssista monipuolista ja kiehtovaa.

Dragún järjestää vuosittain erilaisia tanssikursseja  (alkeiskurssi, ceilikurssi ym.). Lisäksi yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden monenlaisiin esiintymisiin. Jäsenet ovat myös osallistuneet aktiivisesti irlantilaisen tanssin kilpailuihin (Feis). 

Yhdistyksen kokoonpano on vaihdellut hieman vuodesta toiseen, mutta jäsenistön määrä on kasvanut tasaisesti. Nimen yhdistys sai 2008, mutta aktiivisesti ryhmä on esiintynyt jo keväästä 2006 lähtien. Dragún on järjestänyt näytöksiä, kuten Rytmos - Rytmien maailma syksyllä 2009 yhdessä Turun Flamenco ry:n ja Steppiyhdistys Step-iT ry:n kanssa. Syksyllä 2013 järjestettiin omin voimin ensimmäinen oma näytös, Vihreä Saari - matka irlantilaisen tanssin maailmaan. Viimeisin näytös, Metsänpeitto, toteutettiin keväällä 2018 yhdessä turkulaisen naiskuoro Slavonic Tractorin kanssa.

Dragúnin toiminnan suunnittelee ja toteuttaa pääosin yhdistyksen hallitus. Hallitus valitaan vuosittain yhdistyksen syyskokouksessa, johon kaikki jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan. Kuluvana vuonna yhdistyksen hallitukseen kuuluvat seuraavat jäsenet:

Milja (puheenjohtaja), Tuomas (varapuheenjohtaja), Milla (sihteeri), Reeta (taloudenhoitaja), Eve R., Monica, Saija

 

Historiikki

Liity jäseneksi

Yhdistyksen säännöt