Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Perustietoa yhdistyksestä ja irlantilaisesta tanssista 


 Yhteistyössä

Dragun Irish Dancers

Dragún Irish Dancers ry on Turussa toimiva irlantilaisen tanssin yhdistys, joka koostuu innokkaista irlantilaisen tanssin harrastajista. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden edulliseen harjoitteluun ja monenlaisiin esiintymisiin. Lisäksi Dragún järjestää vuosittain erilaisia kursseja (alkeiskurssi, ceilikurssi ym.). Jäsenet ovat myös osallistuneet aktiivisesti irlantilaisen tanssin kilpailuihin (Feis). 

Yhdistyksen kokoonpano on vaihdellut hieman vuodesta toiseen, mutta jäsenistön määrä on kasvanut tasaisesti. Nimen yhdistys sai 2008, mutta aktiivisesti ryhmä on esiintynyt jo keväästä 2006 lähtien. Dragún on järjestänyt näytöksiä, kuten Rytmos - Rytmien maailma syksyllä 2009 yhdessä Turun Flamenco ry:n ja Steppiyhdistys Step-iT ry:n kanssa. Syksyllä 2013 järjestettiin omin voimin ensimmäinen oma näytös, Vihreä Saari - matka irlantilaisen tanssin maailmaan.

Vihreä Saari -näytöksen koreografiasta Children of ErinVihreä Saari -näytöksen koreografiasta Children of Erin

 

Mitä on irlantilainen tanssi?

Irlantilainen tanssi nousi suuren yleisön tietoisuuteen Riverdance-show’n myötä 1990-luvun puolivälissä. 

Irlantilaista tanssia tanssitaan sekä pehmeillä tossuilla että kovilla kengillä. Kovien kenkien energiset rytmit ja äänet sekä pehmeiden tossujen vauhdikkuus ja lennokkuus tekevät tästä tanssista monipuolisen ja vaihtelevan. Lisäksi tanssiin kuuluu olennaisena osana perinteiset irlantilaiset ryhmätanssit, ceilit, sekä kovilla kengillä tanssittavat perinteiset set dancet. 

Irlantilainen tanssi on sekä viihdettä että urheilua: Tanssia voi nähdä niin paikallisissa pubeissa kuin isoilla stadioneillakin. Lajissa voi kilpailla eri tasoilla ja siinä järjestetään vuosittain maailmanmestaruuskilpailut.

Musiikki on mukaansatempaavaa, useimmiten kolmi- tai nelijakoista, ja tyylillisesti se voi vaihdella perinteisistä sävelmistä moderneihin tulkintoihin.

Lisätietoa ja joitakin linkkejä löydät Irkkutanssitietoa-sivulta.

 

Hallitus vuonna 2018

Puheenjohtaja Tuomas, puh. 040-646 2121.

Muut hallituksen jäsenet: Eveliina, Hanna, Maria, Milla, Paula, Reeta, Saija